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HILL AIR FORCE BASE, UTAH

 


31 Oct 00

MEMORANDUM FOR ALL 75 MSS PERSONNEL

FROM:  75 MSS/CC

SUBJECT:  Annual Weigh-In Policy Letter

1.  IAW AFI 40-502, all active duty personnel must be weighed annually.  To comply with  the AFI, weigh-ins will be conducted at the Commander’s Support Staff (CSS) during the same month as your fitness assessment.  The weigh-in does not have to take place on the same day as your fitness assessment, but it must be done in the same month; for example, if you take the fitness test on 3 Oct, you must weigh-in by 31 Oct.  Be advised, the weigh-in that is conducted at the Health and Wellness Center immediately prior to your fitness assessment does not count as an official weigh-in.  Height and weight measures will be accomplished at the unit level, IAW AFI 40-502, para 1.2.  

2.  Weigh-ins are conducted by CSS personnel Monday-Friday, 0800-1000.  If you exceed your maximum allowable weight, you will require a body fat measurement.  CSS personnel will accomplish an AF Form 108 and direct you to hand-carry it to the Health and Wellness Center, between 0800-0900, within two duty days from the date notified of the requirement by the unit commander.  After the body fat is accomplished, you must bring the completed AF Form 108 back to the CSS for the final body fat calculation.  If the final calculation indicates you exceed minimum body fat standards, you will be placed into the WMP, provided you are medically cleared and have received diet counseling.

3.  If you are medically exempt from your fitness assessment, please bring your letter from the Medical Liaison Officer and an AF Form 422.  At that time, we will conduct an annual weigh-in.  Exemption from your fitness assessment does not exempt you from the annual weigh-in requirement.

4.  Additional weigh-ins are required at the following times, IAW AFI 40-502, para 3:

    a.  PCS – 60 days prior to projected departure date.

    b.  TDY – No earlier than 30 days, no later than 10 days prior to projected departure date.

    c.  Reenlistment – No later than 5 days prior to date of reenlistment.

    d.  Promotion – No later than 5 days prior to date of promotion.

5.  If you have any questions or concerns, please contact MSgt Johnson at 5-4365.







//SIGNED//

JOHN H. KRESEK, Jr., Lt Col, USAF







Commander
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